aaresprmieIMG_5618

Denne flotte vandre platte fulgte med diplomet, som jeg er rigtig glad for Smile jeg kører til møde i Orkideklubben i Aarhus den første tirsdag i hver måned. Har vi fine planter i blomst "prale planter" bringer vi dem gerne med til mødet, og hver især stemmer vi på de planter vi syntes er flottest og dyrket bedst, og når året er omme, ser vi hvem der har fået flest point.
Cattleya_IMG_4621
Denne smukke Cattleya hybrid kommer en til to gange om året med en ordentlig håndfuld blomster.
Cattleya_IMG_5455
Jeg købte denne på en tur til Holland, og den blomster også en til to gange årlige med rigtig mange blomster.
Dendrobium_25.08.2010_004
Denne står i fuld sol fra morgen til over middag, når den er tør vander jeg godt og rigeligt.
Dendrobium_nobile_4001
Disse nobile arter kræver som regel et temperaturfald om natten.
Phalaenopsis_Hybrid_IMG_6105
Denne Phalaenopsis hybrid er jeg selv ret vild med, jeg syntes det er charmerende med de to flæsede kronblade, og farverne er da heller ikke at kimse af. Passes som alle andre Phalaenopsis.
Phalaenopsis_Hybr._smablomstret
Dette er en små blomstret Phalaenopsis hybrid, og passes som alle andre Phalaenopsis.
Phalaenopsis_Hybr._trelbet
Dette kaldes en tre læbet Phalaenopsis hybrid, det er vel nok en gen fejl, og nogle ynder at samle på disse, det er dog stadig en Phalaenopsis og passes som disse, ingen forskel der.
Phalaenopsis_Hybrid_037w
Denne Phalaenopsis hybrid er købt hos vores købmand i 2007, den står i stuen og vandes når rødderne bliver grålige, jeg sætter den i tempereret vandbad i ca. 5 min. og lader rødderne fylde sig med vand og de bliver så igen helt grønne, så kan den godt passe sig selv en rum tid igen.
Vanda_IMG_6526
Denne Vanda hybrid hænger bar rodet i væksthuset, vandes eller fugtes hver dag, og kvittere med de yndigste orange blomster, som er utrolig holdbare, langt over en måned.
Phalaenopsis_bellina_x_corningiana_105_web
Denne Phalaenopsis kaldes en primær hybrid da den er krydset mellem to arter. Passes som alm. Phalaenopsis. Den genblomstre fra samme skaft, så den skal ikke klippes.
Phalaenopsis_cornu_cervi_var_alba__Golden_Sun_082web
Dette er alba formen af cornu-vervi, blomsten er skinnende voks agtig og utrolig holdbar, man skal ikke skære skaftet ned efter blomstring, da den genblomstre fra samme skaft. Passes som alm. Phalaenopsis.
Phalaenopsis_hieroglyphica
Denne syntes jeg er rigtig flot, den holder længe og kommer gerne med 2-6 blomster ad gangen, den genblomstre fra samme skaft så endelig ikke klippe skaftet ned. Passes som alm. Phalaenopsis.
Phalaenopsis_Lea_Maria_Salasar_JOY_132web
Denne skønhed fandt jeg på vores tur til Holland i 2010, den har en fantastik duft og en skøn farve, som jeg desværre ikke kan gengive korrekt på dette billede, blomsten er noget dybere i farven og meget kraftig voks agitig. Den genblomstre fra samme skaft.